Resident

Mathieu Verhaeghe

1986 woont en werkt in Antwerpen

Mathieu Verhaeghe werd door een jury geselecteerd voor de derde editie van STRT Kit, een traject van één jaar dat functioneert als platform voor de internationale ontwikkeling van de kunstpraktijk. STRT Kit is een initiatief van Studio Start in samenwerking met AIR Antwerpen en Extra City Kunsthal Antwerpen.

De kunstpraktijk van Mathieu Verhaeghe kent zijn wortels in de schilderkunst maar heeft zich ontwikkeld naar een multidisciplinaire praktijk met conceptuele en performatieve aspecten, waarbij de klemtoon vaak op acties van de kunstenaar komt te liggen. Mathieu onderzoekt het spanningsveld tussen existentiële zwaarte en lichtzinnige relativering. Zijn werk presenteert zich als een reflectie van de kunstenaar op zichzelf, het kunstenaarschap en het statuut van het kunstobject.

Mathieu Verhaeghe werd uitgenodigd voor de volgende tentoonstellingen (een selectie): I love Kippenberger, Galerie BE-Lieven, Antwerpen, 2016; Silent Circle, Cinema Zuid, Antwerpen, 2016; De Sokkel van Teniers, KASKA, Antwerpen, 2015; A L’Etat Sauvage, Maison d’art & design – Les Forges de Tronçais, Tronçais, 2015; Showcase 2015, KASKA, Antwerpen, 2015; KoMASK vzw bachelor prize, KASKA, 2014; DEUCE, Painting sculpture, 2014; Starter Prize, KASKA, Antwerpen, 2013.

 

www.mathieuverhaeghe.com