Resident

Lore Van Roelen

°1992, Leuven, woont en werkt in Antwerpen

De sculpturen van Lore Van Roelen vertrekken van een interactie met readymades ‘resultaten van massaproductie’. Met deze objecten lijkt ze in haar productieproces en dialoog aan te gaan waar zowel zij als het materiaal af en toe de overhand dreigen te nemen. Het uiteindelijke beeld blijft continue in beweging en is nooit volledig af. Het suggereert een volgende stap in het proces.
Lore Van Roelen gebruikt deze sculpturen ook in performatieve acties zoals het ‘Wandelproject’ in het Middelheimmuseum, waarbij haar beeldhouwwerken letterlijk door het park wandelen en zich positioneren tegenover de vaste collectie van het museum. In ‘Kar’ 2014 maakt Lore Van Roelen een wandeling op de openbare weg met een kast op woelen, waar een deel van haar ‘readymade’ collectie in opgeborgen is.

Lore Van Roelen studeert beeldhouwen aan het St Lucas Antwerpen. Haar werk was te zien in de volgende tentoonstellingen:‘Lore wandel’, Antwerpen, 2014; ‘Word of mouth, Socrates never wrote a word’, St Lucas Antwerpen, 2013;‘Expositie’, Antwerpen, 2013;  ‘Weihnachtsexposition’- Antwerpen, 2013.

Artikel in Hart magazine