Resident

Kitty Kamp

1987 °Nederland, woont en werkt in Brussel

Kitty Kamp werd uitgenodigd om deel te nemen aan de derde editie van STRT Kit, een traject van één jaar dat functioneert als platform voor de internationale ontwikkeling van de kunstpraktijk. STRT Kit is een initiatief van Studio Start in samenwerking met AIR Antwerpen en Extra City Kunsthal Antwerpen.

Hoofdzakelijk werkend met video vertrekt Kitty Kam vanuit de geschiedenis van film, kunst en performance. Met interesse voor het schrijven gaat ze op zoek naar een kritische benadering van haar rol als kunstenaar en de situatie waarin hedendaagse kunst zich momenteel bevindt. Kitty Kamp focust op de absurditeiten van het leven en gebruikt technieken geleend uit (populaire) cultuur. Ze onderzoekt de mystificatie die ontstaat bij creatie –en demystificatieprocessen.

Kitty Kamp werd uitgenodigd voor de volgende tentoonstellingen (een selectie): LUX, LUCA Showcase, De Markten, Brussel, 2016; International Degree Style: Congratulation Show and Exhibition, Ravenstein Galerij, Brussel, 2016; Sturm der LIebe, Etablissement D’en Face, Brussel, 2016; Video Nacht Klub, B_L_I_N_K_K_K_K, Brussel, 2015; QQ’UN/ QQ’CH, Brussel, 2015.