Projecten

Gijzelaarsstraat | Zuid

Gijzelaarsstraat | Zuid

© Sofie Claes

 

adres: Gijzelaarsstraat 29 | 2000 Antwerpen

In de gebouwen van GRAMMA richt Studio Start vzw twee verdiepingen in als werkruimten voor kunstenaars en creatieve ondernemers. GRAMMA heeft zijn burelen op de eerste verdieping

Omschrijving:
Totale oppervlakte: 395 m²
Aantal ateliers: 3 werkruimte en 1 gedeelde bureelruimte
Aantal residenten: 7
Type bouw: pakhuis, gelijkvloers en tweede verdiep
Startdatum: februari 2011
Duur huurcontract: huurcontract van 3 jaar, verlengbaar
Eigenaar: Privé eigenaars
Vroegere bestemming: koffiefabriek
inveteringssubsidie: stad Antwerpen en Levis verf 

Voorzieningen: Op de tweede verdieping zijn er drie individuele werkruimten met een basisvooriening: centrale verwarming, aangepaste verlichting, en water. Op het gelijkvloers wordt een open bureelruimte van 130m² gedeeld door 4 creatieve ondernemers. Naast de eigen ruimte wordt er aan de geselecteerde creatieve ondernemers aangeboden:  een ontvangst en vergaderruimte, ingerichte keuken, sanitair, een netwerk, internet, dag- en vakbladen, schoonmaakdienst, een gefaciliteerde werkplek: fax, LCD – projector, kopieerapparaat, zw/w en kleurenprinter, inbindmachine, digitaal fototoestel, een kleine fotostudio, snijtafel, etc.

Het project in de gijzelaarsstraat is een project in een prachtig gebouw gelegen op een toplocatie op het zuid. Ideaal qua uitstraling en makkelijk te bereiken. Door de aanwezigheid van kunstenaars, beginnende creatieve ondernemers en een gevestigde waarde in de creatieve industrie in hetzelfde gebouw, ontstaat er een interessante mix die zal bijdragen tot de nodige kruisbestuiving.

 

Eerdere residenten van de Gijzelaarstraat: Van Gucht Inés, Ti + Hann, Lenny leleu, Zoë Naletto, Wolf by Sofie Claes