Nieuws

STRT Schot winnaar - Elias Cafmeyer

23 aug 2017

Elias Cafmeyer is de winnaar van de vierde editie van de STRT Schot prijs. Een externe jury bestaande uit curatoren Alan Quireyns (AIR Antwerpen) en Laura Herman (La Loge) en beeldend kunstenaars Tom Volkaert en Marina Pinsky selecteerden Elias Cafmeyer op basis van zijn installatie ‘Zonder titel (Viaduct)’, in de Capital – M show.

“Hoewel het werk 'Zonder titel (Viaduct)'- een uitsnede van een brug die blok B en C met elkaar verbindt - een monumentaal karakter heeft, merkte de jury op dat de installatie op een subtiele wijze ruimte inneemt zonder de aandacht naar zich toe te trekken. Vele bezoekers wandelen onder de brug door alsof de brug er altijd gestaan heeft. Het is een observatie die wijst op de knappe en uitgepuurde wijze waarop de brug geïnstalleerd werd: een architectonisch volume dat er staat, maar tegelijkertijd helemaal geïntegreerd werd in de omgeving.  Bovendien is de brug niet alleen een onmisbare infrastructuur binnen het stedelijke weefsel, maar ook een beeld dat de noodzaak oproept om bruggen te bouwen in een diverse stad. Op die manier slaagt Elias erin om zijn interesse voor de urbane ruimte te verbinden met maatschappelijke vraagstukken.” (Laura Herman namens STRT Schot jury 2017)

STRT Schot is een jaarlijks initiatief van Studio Start waarbij een prijs wordt uitgereikt aan een afstuderend kunstenaar aan de beide kunstscholen in Antwerpen (St Lucas Antwerpen en KASKA).