Nieuws

STRT Kit selectie 2017

04 apr 2017

Na een open oproep werden vijf kunstenaars geselecteerd om deel te nemen aan het STRT kit programma.

We stellen hen graag kort aan u voor:

Amber Vanluffelen onderzoekt in haar artistieke praktijk de relatie tussen de openbare ruimte en sociale realiteit door middel van kleine ingrepen.

De conceptuele kunst van Karen Moser kan geïnterpreteerd worden als een gesprek met haar omgeving, gevormd door sociale, politieke, ruimtelijke en tijdsparameters. In haar werk reageert Moser op specifieke situaties en conventies. De gevormde of geleende objecten verwijzen in karakter naar een echo die woorden herformuleert, of naar een parasiet, die de omstandigheden van haar bestaan analyseert.

Kitty Kamp werkt hoofdzakelijk met met video vertrekkend vanuit de geschiedenis van film, kunst en performance. Met interesse voor het schrijven gaat ze op zoek naar een kritische benadering van haar rol als kunstenaar en de situatie waarin hedendaagse kunst zich momenteel bevindt. Kitty Kamp focust op de absurditeiten van het leven en gebruikt technieken geleend uit (populaire) cultuur. Ze onderzoekt de mystificatie die ontstaat bij creatie –en demystificatieprocessen.

De kunstpraktijk van Mathieu Verhaeghe kent zijn wortels in de schilderkunst maar heeft zich ontwikkeld naar een multidisciplinaire praktijk met conceptuele en performatieve aspecten, waarbij de klemtoon vaak op acties van de kunstenaar komt te liggen. Mathieu onderzoekt het spanningsveld tussen existentiële zwaarte en lichtzinnige relativering. Zijn werk presenteert zich als een reflectie van de kunstenaar op zichzelf, het kunstenaarschap en het statuut van het kunstobject.

De onbevangen fascinatie waarmee Polien Boons haar omgeving observeert, is het vertrekpunt van haar artistieke werk. In haar recente kunstwerken plaatst ze de mens als nietige entiteit ten opzichte van de sublieme natuurkracht. De mens, als middelpunt van het universum, heeft steeds getracht om de natuur aan zichzelf te onderwerpen. In haar werk maakt Polien Boons duidelijk dat de wereld niet te vatten is door menselijke ratio.

 

STRT Kit is een initiatief van Studio Start in samenwerking met AIR Antwerpen en Extra City Kunsthal Antwerpen.